24.8 C
София
понеделник, 23 май 2022 г.

63,1% от българите се притесняват, че ситуацията в Украйна ще им повлияе

Снимка: БГНЕС

63,1% от пълнолетните българи споделят опасението, че ситуацията в Украйна може да окаже определено влияние в живота им. 33% са на обратното мнение, а малцина са тези, които не могат да преценят. Това сочи независим експресен телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“. Изследването е започнало преди активните военни действия и само частично обхвана офанзивата, започнала в четвъртък. Затова и картината на обществената тревога е вероятно още по-сериозна.

Като че ли най-разтревожени изглеждат по-младите възрастови групи. Вероятно това се обяснява и с традиционната афилиация на по-възрастното население към леви, носталгични формации, които пък на свой ред са и в по-голяма степен проруски. Затова и като че ли по-възрастните споделят по-малко тревога – защото са в по-малка степен критични към действията на Москва.

Данните са от независим телефонен сондаж сред 831 души. Изследването е проведено в периода 23-25 февруари 2022 г. Абсолютната максимална грешка е ±3,5% при 50% дялове. 1% от извадката се равнява на около 55 хил. пълнолетни българи.

Източник: bgonair.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html