15.8 C
София
неделя, 29 май 2022 г.

Мила Йовович срещу лидерите, които не могат да донесат мир

Снимки: БГНЕС

Актрисата Мила Йовович посрещна новините за настъпващата мащабна инвазия в Украйна с емоционален пост в Инстаграм. С няколко думи Йовович казва, че се чувства „разкъсана на две“, тъй като корените ѝ идват и от Русия, и от Украйна.

„С разбито сърце съм и объркан ум, опитвайки се да осъзная събитията от тази седмица в родната ми Украйна. Моята страна и народ бяха бомбардирани. Семейства и приятели се укриват“, започва публикацията си актрисата.

В изявлението пред последователите си тя се връща и към войната в бившата вече Югославия, като обобщава в едно изречение покъртителната картина след катастрофалните военни действия.

„Спомням си войната в родната страна на баща ми, бившата Югославия, и историите, които семейството ми разказваше за травмата и терора, които са изпитали. Война. Винаги война. Лидери, които не могат да донесат мир. Безкрайният гигант на империализма. И винаги, винаги хора, които плащат с кръвта и сълзите си“, пише още Йовович.

Тя допълва и че не ѝ е лесно да става свидетел на военен сблъсък между държави, които са свързани с нейното генетично наследство. „Моята кръв и корени идват едновременно от Русия и Украйна. Разкъсвам се на две, докато гледам как ужасът се разгръща и страната бива унищожена. Семейства се евакуират, а животът им остава да лежи в овъглени фрагменти около тях“, казва актрисата.

Заедно със силните емоционални думи Йовович е споделила и списък с организации, които набират помощ за украинците, останали в страната си по време на нападенията. Холивудската двойка Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс вече се включиха финансово в подпомагането на Украйна. Двамата дариха 1 милион долара на Агенцията за украинските бежанци към ООН, като споделиха, че с щедростта си искат да дадат пример на двете си деца. За спиране на военните действия в Украйна призоваха и ред други холивудски звезди като Анджелина Джоли, Майли Сайръс, Джаред Лето и Арнолд Шварценегер.

Източник: webcafe.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html