24.8 C
София
понеделник, 23 май 2022 г.

На третия ден от войната: Абрамович се оттегли от „Челси“

Снимки: Туитър

Собственикът на „Челси“ Роман Абрамович обяви в изявление на клубния сайт, че се оттегля от клуба близо 20 години, след като стана негов собственик. В изявлението си Абрамович не споделя мотивите си за това решение, но по всяка вероятност то е свързано с руската инвазия в Украйна и близостта на Абрамович с руския президент Владимир Путин.

„По време на почти 20-годишния ми престой начело на „Челси“, винаги съм се смятал за пазител на клуба. Ролята ми беше да се уверя, че ще сме успешни, каквито сме днес и в същото време да работим за бъдещето, като оказваме положително влияние върху феновете ни. Винаги съм взимал решенията си със сърцето си и спрямо това кое е най-правилното за клуба. Продължавам да съм отдаден на тези ценности. Затова днес отдавам собствеността на благотворителната фондация на „Челси“, която ще се грижи за клуба. Вярвам, че тя е в най-добрата позиция да преследва интересите на клуба, играчите, треньорите и феновете“, се казва в изявлението на Роман Абрамович.

Още преди два дни, когато започнаха действията на Русия срещу Украйна, се появиха информации, според които Роман Абрамович е получил забрана да влиза на територията на Великобритания.

Малко по-късно пък Крис Брайънт от Лейбъристката партия апелира и за отнемането на собствеността на „Челси“ от него, припомняйки и за появата на документ от 2019 г., който уличава руския бизнесмен в корупция.

Източник: bntnews.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html