15.8 C
София
неделя, 29 май 2022 г.

ГЕРБ: Иде Радева зима

Снимки: БГНЕС

„От 1 април увеличението на цената на газа ще е брутално. Вероятно над 50%. Днес цената е 200 евро на мегаватчас“, каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев при посещение в Котел.

Той съобщи, че 20 часа след старта на военните действия в Украйна, през нощта, е извършена сделка на газовата борса за 4200 мегаватчаса на половин цена. Ако през целия ден цената е била между 230 – 250 лева, тази сделка посред нощ е извършена на 120 лева.

„Утре цената на тока ще е рекордна за всички времена. Следващата седмица ще е още по-висока. От 1 април няма един лев компенсация нито за тока, нито за газа. Тоест, чакат ни рекордни цени без никаква компенсация“, заяви Делян Добрев.

От своя страна лидерът на партията и бивш премиер Бойко Борисов заяви, че наблюдаваме висша степен на корупция. „Румен Радев така успя да раздели нацията, че дори на националния празник човек трябва да избира място, където да отиде, за да може да говори за обединение“, подчерта още Бойко Борисов. „Днес има война, има агресия и целият демократичен свят осъдиха това. В същото време да си забравяме историята… така че Румен Радев раздели нацията, не му беше достатъчно, че се опита нас да раздели, а цепи и другите политически партии. Призивите ни за обединение не се разбират, коментира Борисов.

„Румен-Радевата зима иде, предупредих ви. Ето, случи се, каза още той и отбеляза опашките по бензиностанции, и по думите му, чудовищния скок в цените на тока, на газа. Всичко това доведе Румен Радев. Кирил Петков и компания нямат политика. За два месеца се научиха да крадат и се накичиха с оставки“, коментира лидерът на ГЕРБ. „Както е казал поетът, „докато е мъничка змията, да си заминават” и да се преформатира управлението“, призова Борисов.

Източник: bgnes.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html