16.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Депутат: Хората забравиха за КТБ

Снимки: интернет

Темата за КТБ си заминава, забравя се и никой не я коментира. Има въпроси, на които никога не е отговаряно. Това заяви депутатът от Демократична България Мартин Димитров пред БНТ за възложения одит на Сметната палата на Фонда за гарантиране на влоговете.

„По темата КТБ нищо не беше сериозно направено през годините, а времето си минава. Сега ни се иска да бъде направен одит на Фонда за гарантиране на влоговете, който да покаже в процедурата по несъстоятелност дали е защитен интересът на държавата и на кредиторите“, коментира Димитров. Той увери, че ако не се получи одитът, ще се търсят и други варианти. Мартин Димитров обаче се надява още през настоящата година да има резултат от Сметната палата за одита.

Депутатът отбеляза, че първият голям въпрос е, че при подобни казуси, обикновено се правят международни изследвания от специализирани компании, които преследват пътя на парите и се вижда кои са виновните лица.

По отношение на енергийната криза с цената на тока и газа, Димитров призова да се види първо по-голямата картина и проблемът с газа. „Това, което може да се направи е да се изгради лятото на тази година газовата връзка с Гърция“, каза Димитров.

Според него ще бъдат взети мерки, за да бъдат овладени ценовите равнища на тока, парното и газа. „Добрият вариант не е да се удължава мораториумът, а да се вземат правилните икономически мерки“, каза още Мартин Димитров.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html