14.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Путин: Нямаме лоши намерения към нашите съседи

Снимки:Туитър

Руският президент Владимир Путин призова съседните на Русия държави да не ескалират напрежението, предаде „Ройтерс“. Агенцията отбелязва, че това е станало на осмия ден от инвазията на Русия в съседна Украйна.

„Нямаме лоши намерения към нашите съседи. И аз също така бих ги посъветвал да не ескалират ситуацията, да не въвеждат никакви ограничения. Ние изпълняваме нашите задължения и ще продължим да го правим“, каза руският президент в изявление, излъчено по телевизията.

„Не виждаме никаква необходимост от влошаване на отношенията ни“, обърна се Путин към руските съседи. Той увери, че ако се случи Русия да изостри напрежението, това „винаги е в отговор на някакви неприятелски действия, действия срещу нея“.

Путин бе показан да говори по руската телевизия, докато участваше чрез видеоконферентна връзка от резиденцията си край Москва в церемонията по издигането на флага на новия ферибот „Маршал Рокосовски“ в северната част на страната. „Колкото и да ни е трудно, сложно, ние непременно ще продължим нашето развитие, ще укрепваме транспортната и логистичната инфраструктура в цялата страна“, каза още руският президент, цитиран от ТАСС. Той добави, че това ще става по-конкретно в района на Балтийско море, арктическите територии и Далечния изток. „Задължително ще завършим изграждането на нови модерни фериботи за Сахалин и Курилските острови“, обеща Путин и увери, че руските предприятия и конструкторски бюра ще се справят с поставените задачи.

Той обърна внимание на символиката на това, че съвременни, високотехнологични руски кораби са кръстени на бележити руски командири, освободили не само родната си страна, но и целия свят, от нацизма (б. ред.: Константин Рокосовски е съветски маршал, участвал във Втората световна война). „За тези наистина смели хора, искрени патриоти, независимостта и суверенитетът на нашето отечество бяха над всичко. Те спасиха и защитиха нашата родна страна, показаха на бъдещите поколения, че човек трябва да бъде силен и винаги да върви напред“, подчерта Путин.

Източник: zashtoto.com

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html