14 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Руслан Мъйнов: Страх ме е

Снимки: Лина Главинова; интернет

„Притеснен съм за обстановката в Украйна. Близките ми са там и положението е сериозно. Толкова невинно избити хора не могат да се коментират ей така, затова не искам да се спекулира с темата. Едно е да говоря за театър, друго за обстановката там, предпочитам да мълча и няма да споделям каквото и да било“.

Това сподели актьорът Руслан Мъйнов, който е роден в Украйна. Само преди дни той спечели първо място в „Като две капки вода“ с изпълнението си на песента на Крисия – „Ще бъде детска планета“. Болката и тревогата на Мъйнов по време на песента и след това бе забелязана от зрителите, а неговата драма е, че и майка му и сестра му с племенника все още са в Украйна.

Руслан е толкова притеснен за тях, че категорично отказва да говори по темата с продуцента на шоуто Магърдич Халваджиян и с колегите си. Майка му, сестра му Ирина, племенникът му Динар, на когото е кръстник, живеят в Измаил, където е роден и актьорът. Всички те в момента търсят начин да дойдат у нас.

„Страх ме е, положението е сериозно“, казва Руслан пред „България днес“. Иначе той и сега чувства носталгия по годините, прекарани в бившия СССР, но е категоричен, че никога няма да се върне там. „Украйна много се промени, хората и начинът им на мислене. Не знам дали е за добри или лошо, но всичко вече ми е чуждо“, казва шоуменът. Първият си допир до България Руслан осъществил благодарение на родителката си. Навремето Наталия Мъйнова работи в склад, в който се съхраняват дизелови мотокари „Балканкар“ – соцгордостта на машиностроителната ни промишленост. „Мама ми носеше пластмасови папки с логото на фирмата и това бяха първите български предмети, които имах“, спомня си актьорът.

Бащата на Руслан – Иван, е бивш милиционер. Сестрата на знаменитият шоумен Ирина доскоро работи в киевска електронна медия и е омъжена. През отпуските тя редовно навестява брат си у нас. „Когато беше малък, му забодох вилица в гърлото и му отпуших гласа. Затова сега говори и пее толкова хубаво“, казва бойната кака. Ирина е кръстница на брат си. Тя избрала как да се казва той, други Руслановци в рода нямало.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html