14.1 C
София
четвъртък, 26 май 2022 г.

В Стефан Янев виждат следващия бърз спасител

Снимки: интернет

Ситуацията е много критична, хората слагат филтри пред себе си и избирателно виждат парчета от картината, които могат да понесат. Управлението дойде в много оптимистичен дневен ред, имаше добри перспективи. Изведнъж се появи каскада от кризи, а те не си признават безпомощността. Има много сериозни инвестиции в коалицията. Има голям шанс Стефан Янев да е следващият бърз спасител. Това прогнозира социалният антрополог Харалан Александров пред NOVA NEWS.

По думите му новият „псевдоелит“ е трябвало да „накаже“ определени хора. „Успяхме да спрем държавата, изчегъртахме каквото можахме и се озовахме с разрушени институции“, коментира той.

От своя страна социалният психолог Росен Йорданов смята, че политическото лидерство липсва, а политиците не са подготвени за тази ситуация. „Лидерството трябва да дава хоризонт, да сплотява и обединява, а не виждаме това. Напрежението в коалицията е много силно, мразят се и са несъвместими. Кризисната ситуация оголи това. Янев обслужи интересите на русофилите, не виждам неговото проНАТОвско мислене“, посочи той.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html