13.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Преизбраха Бойко Борисов за председател на ГЕРБ

Снимки: БНТ

Лидерът на партията Бойко Борисов беше единодушно презибран за председател с 943 гласа, без против и въздържали се.

Други кандидатури за поста нямаше. Томислав Дончев и Даниел Митов също бяха преизбрани за зам.-председатели на ГЕРБ. В Националното събрание на ГЕРБ участват около 1100 делегати.

„Много мислихме по политическата ни декларация. По темата война сме категорични това не е военна операция, инвазия, или някаква игра. Близо до нашата граница, Одеса, се води война. Тук няма оправдание да бъде пощаден агресорът“, обясни Борисов.

„Винаги съм бил за мирна, балансирана политика, но това е когато има мир, тогава дипломатите са най-важните. Когато има война, когато виждаш милиони бежанци и това да го наричаш операция – категорично не. Вместо ние като държава и нация да сме категорични, защото в мир можеш да говориш за национални интереси. Когато гинат хора и милиони бежанци се изнасят тогава един интерес само и това е човешкият живот“, добави Борисов.

„Да кажеш, че си против санкции, против оборудване да се изпрати, което прави цяла Европа и света, ние от ГЕРБ сме възмутени от това. Да тръгваш на Европейски съвет и само благодарение на ГЕРБ да имаш декларация за санкции, това е несериозно“, категоричен е Борисов.

„Ние казваме, нашият Конфуций Дончев казва, че това е коалиция на омразата. Защо да ни мразят, че са яли бял хляб по време на нашето управление? Когато нашият президент Плевнелиев правеше служебно правителство, тези хора станаха министри там, за какво да ни мразят? Като сме били лоши, защо са били през цялото време с нас, попита Борисов. Получих много предупреждения от партийни членове, по никакъв начин подкрепа за ПП и тази коалиция. Когато подкрепихме свалянето на Янев, се е разчело по лош начин, че ние искаме да крепим това управление“, обясни лидерът на ГЕРБ.

„Но затова се съгласих с изречението национален щаб и предсрочни избори. Защото в този парламент няма нищо освен четворна коалиция, която се бори само за постове и пари“, подчерта Борисов.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html