20.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Путин не иска Украйна да съществува като държава

Снимки: интернет

Ако дефинираме мира като възстановяване на довоенна Украйна, връщането на тези 2 милиона и половина бежанци по домовете и реализация на тяхната надежда да бъдат част от демократичния свят, това скоро няма да се случи.

Това коментира в „Денят започва“ експертът по отбрана и бивш военен министър Бойко Ноев. „От другата страна стои един агресор (Путин, б.р.), който иска точно обратното – не иска Украйна да съществува като държава, той не иска украинският народ да бъде част от демократична Европа. Можем да съдим само по действията, които предприема, а това са действия на един загубил разсъдъка си диктатор, който е изпаднал в дълбока изолация“, заяви Бойко Ноев.

„Разрушените Киев и Харков са „путинизъм в действие“, смята бившият министър на отбраната“. Според него светът ще претърпи дълбока трансформация, а Владимир Путин никога няма да бъде същият играч на международната сцена. „Ролята на Турция като посредник в преговорите е пример за подражание“, смята Ноев. България обаче няма национална политика, а българското общество и партиите във властта заемат крайно противоположни позиции по отношение на войната.

„Ердоган доставя оръжие на Украйна, но той не е загубил контакта си с Путин, той е уважаван от него. Това не е само защото Турция е 80-милионна държава, а защото Путин уважава силните. България в очите на Путин е една слаба страна, която той може да унижава, чиято история той може да взима, чиято азбука отрича и т.н.“, коментира Бойко Ноев. „Отношението към войната е ключов въпрос за всички политически сили у нас. Всеки отказ от помощ, включително със средства за отбрана, е сътрудничество с агресора“, допълни експертът.

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html