14 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Градският транспорт в София без пари за бежанците от Украйна

Снимки: БГНЕС

Общинските съветници от групите на ГЕРБ-СДС и „Патриоти за София“ внасят предложение до Столичния общински съвет (СОС) бежанците от Украйна да могат да ползват безплатно публичния градски транспорт в София срещу документ за самоличност, съобщиха от пресцентъра на Съвета.

Мярката ще се прилага три месеца. Предложението е част от мерките, които Столичната община предприе от първия ден на войната в Украйна в помощ на хората, които търсят спасение у нас.

Групата на ГЕРБ-СДС и районните кметове на ГЕРБ ще купят и дарят 100 месечни абонаментни карти за всички линии на украински неправителствени организации за техни доброволци в София като израз на съпричастност и подкрепа за усилията им.

Миналата седмица бе подкрепено и предложението на кмета Йорданка Фандъкова за отпускане на 300 000 лв. от бюджета на Столичната община за оказване на помощ на все повече бягащи жени, деца и възрастни хора от Украйна.

Средствата ще бъдат насочени към вече създадената организация за придвижване, настаняване и издръжка на търсещите закрила в София, съобщават от СОС.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html