13.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Зеленски към руснаците: Предайте се, защо трябва да умирате

Снимки: БГНЕС

Украинският президент Зеленски призова руските войници да се предадат и им обеща „достойно третиране“ от страна на вражеските сили, каквото не са „получавали от собствената си армия“. „Руски военнослужещи и офицери, вие вече разбрахте всичко – няма да вземете нищо от Украйна. Ще отнемате само животи. Вие сте много, но и вашите животи ще бъдат отнети“, обърна се държавният глава към врага в поредното си емоционално ТВ-включване от началото на войната.

„Но защо трябва да умирате? За какво? Знам, че искате да оцелеете. Чуваме вашите разговори, знаем какво мислите за тази безсмислена война, за този позор за вашата държава. Чуваме всичко. Правим изводи и знаем кои сте“, каза Зеленски.

„Затова ви предлагам избор. От името на украинския народ ви давам шанс. Шанс за оцеляване. Ако се предадете на нашите сили, ще се отнасяме с вас така, както се предполага, че трябва всеки да се отнася към хората – достойно. Така с вас не са се отнасяли армията ви. Така вашата армия не се отнася и с нас. Избирайте!“, призова украинският президент. Той заяви, че руските сили вече са претърпели по-големи загуби в сравнение с инвазията по време на Чеченския конфликт.

Президентът подкрепи журналистическия редактор Марина Овсянникова, която се появи по време на централната емисия новини по руския държавен „Първи канал“ с плакат с надпис: „Без война, спрете войната“.

„Благодарен съм на онези руснаци, които не спират да се опитват да предадат истината. На тези, които се борят с дезинформацията и разпространяват реалните факти сред своите близки и приятели. Докато вашата страна не се е изолирала напълно от целия свят, превръщайки се в една голяма Северна Корея, трябва да продължите да се борите. Не трябва да пропилявате този шанс“, заяви Зеленски.

„Наближава мир за Украйна“, каза той. „Както и преди, врагът е объркан. Те не очакваха такава съпротива. Те повярваха на пропагандата си, която ни лъже от десетилетия, но вече започнаха да разбират, че с война няма да постигнат нищо. Техните войници знаят това и бягат от бойното поле, изоставят оборудването. Те не можеха да си представят подобно нещо дори в кошмарите си“, заяви държавният глава на Украйна.

Източник:  boulevardbulgaria.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html