14.1 C
София
четвъртък, 26 май 2022 г.

Когато у съседа е влязъл престъпник и изнасилва хора, не му пращаш носни кърпички

Снимки: интернет; архив

България трябва да окаже военна помощ на Украйна с въоръжения и боеприпаси. Такова мнение изрази в студиото на „Здравей, България” полковник Владимир Миленски. „Когато у съседа ви е влязъл престъпник и изнасилва хората вътре, първото нещо което трябва да направите, е не да му пращате носни кърпички да си бърше сълзите, а да му помогнете със сила. Престъпникът се спира със сила. Страната ни трябва да помогне на Украйна от военна и морална гледна точка”, обясни той. Според него пилотите ни не са подготвени за война.

„Нашите самолети не са съвременни. Най-опасното е, че пилотите нямат летателна подготовка за война. Те имат подготовка за паради. Същото е положението и във военноморския флот”, обясни Миленски.

По думите му от едната страна на войната е Русия, а от другата е целият демократичен свят.

„Русия беше изоставена дори от най-близките си съюзници. Руската държава няма как да спечели нито войната, нито мира. Тя просто е от грешната страна на историята и този път. Няма как целият свят да е срещу теб и да спечелиш. Може да спечелиш кратковременни битки, но войната не се печели така, защото има други правила”, коментира още Миленски.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html