14.1 C
София
четвъртък, 26 май 2022 г.

3000 души са загинали в Мариупол, градът е разрушен на 80%

Снимки: Туитър

„Водим смъртоносна битка с агресора, която застрашава самото съществуване на Украйна. Ние ще се бием до последната капка кръв и ще защитаваме общочовешки идеали за свобода и независимост на държавата ни“, каза по време на среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и други представители на партията с украинският посланик в България Виталий Москаленко.

„Всеки ден, всеки час загиват хора, граждани на Украйна. Ще се бием до последна капка кръв. Ще отстояваме човешките идеали и независимостта на нашата държава. Сражаваме се успешно по земя. Отбиваме всички атаки. Но небето трябва да бъде затворено, защото преимуществото на агресора е доста сериозно. Това му позволява да бомбардира. На земя се сражаваме доста успешно, успяваме да отбиваме атаките на Русия, но въпросът за небето е много сериозен. Там преимуществото на агресора е много сериозно и затова трябва да бъде затворено въздушното пространство“, допълни Москаленко.

„Над 3000 са убитите в Мариупол, градът е разрушен на 80%. Харков също е подложен на тежки разрушения. Киев е бомбардиран и са поразени 2 жилищни блока“, подчерта той.

По думите му жертвите в Мариупол са толкова много, че не знаят къде да ги погребват. „Копаят ями като братски могили. В Киевска област майка и 10-годишно дете са убити при въздушна атака и са погребани в двора на дома им. Мога да дам стотици хиляди такива примери”, каза Москаленко.

Източник:  zashtoto.com

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html