14.1 C
София
четвъртък, 26 май 2022 г.

За българите в чужбина арестът на Борисов е най-добрата новина от България

Българи в Лондон се редят на опашка да гласуват през 2017 г. Снимки Интернет; МВР

Ставаме ли свидетели на финала на една дълга и интересна политическа кариера, или поредна показна акция в името на високите рейтинг и народен ентусиазъм? Бойко Борисов – пътят от охранител на Тодор Живков до министър-председател на Република България…

„За българите в чужбина арестуването на Бойко Борисов е най-добрата новина, която са чували от родината. Това е така, защото напусналите страната ни не го правят лесно, те са го направили, защото през изминалите години у нас не е имало перспектива за развитие и реализация, освен ако не си близо до властта“, това коментира за „Социална мрежа“ журналистът и кореспондент в Лондон Павлина Трифонова.

Според тях падането на мита, че Бойко Борисов е недосегаем, е много добра новина и при всички положение неговият образ ще пострадала значително. „Има мнения, че може би показността на ареста не е била правилна, но други казват: „С неговите камъни, по неговата глава“, защото така започна и неговата кариера като главен секретар на МВР. Дългогодишният журналист заяви, че Борисов никога не е бил политик, а е управлявал страната като охранителна фирма. „Той създаде империя, структура от хора, които е протежирал, даваше им бизнес, те му осигуряваха дълго политическо бъдеще, но се вижда, че това не може да продължи вечно, защото балансът винаги идва. На хората им писва и те имат желание за по-добър живот. Те поискаха плочата да се смени“, заяви Трифонова. Тя изрази съгласие с думите на премиера Кирил Петков, че не можем да мълчим, когато партньорските служби ни дават сигнали.

„Дори и ГЕРБ да се върне във власт, то ще е с големи компромиси. Младите хора вече са нетърпеливи, искат равен старт, а не само да постигат успех само близките до властта. Не смятам, че Бойко Борисов ще се върне във властта, дори той няма да иска подобно нещо. Той ще има затруднения да получава и външна подкрепа, трябва да се гледа и приема мнението на партньорите“, отбеляза журналистът.

Източник: nova.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html