14.1 C
София
четвъртък, 26 май 2022 г.

Коалицията трябва да се освободи от Бойко Рашков

Снимки: интернет

„Истината е, че наблюдаваме символично насилие. Това е насилие, което е един вид само замахвам, но спирам не удрям. Това символично насилие в България не е нова практика. БСП беше подложена на символно насилие, после при Симеон Сакскобурготски изчезна и после при Цветанов се появи отново“. Това коментира политологът Андрей Райчев в „Тази неделя“ по повод на ареста на бившия премиер Бойко Борисов и други знакови лица от ГЕРБ.

По думите му при „символното насилие“ има показност, шумни арести, но след това няма реални присъди. Според него проведената операция с ареста на Бойко Борисов е „много тежък пореден провал на Рашков“, който е подлъгал премиера. „Това не са глупави хора, доверили са се на Рашков, надявали са се да намерят нещо като пачки и кюлчета, това е единственото обяснение“, коментира Райчев.

Политологът обаче смята, че действията са създали напрежение в коалицията, защото от „Продължаваме промяната“ не са предупредили партньорите си за нея и те са научили за ареста на Борисов от прессъобщението на МВР с всички останали. „Това е огромно унижение за БСП, „Има такъв народ” и „Демократична България”, каза Райчев.

Пред премиера и „Продължаваме промяната“ има два варианта – или „да подкрепят Рашков и да потънат с него, или да се освободят“ от вътрешния министър, който показва „неспособност да прави друго, освен на да шуми“, смята Райчев. Според него в момента ГЕРБ излиза от изолацията, в която беше заради действията на Рашков.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html