20.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Шефът на Спецпрокуратурата: Не можем да разпитаме Васил Божков онлайн

Снимки: интернет

Васил Божков „в рамките на това производство не е разпитан, тъй като са налице процесуални пречки пред това. Не мога да потвърдя, че е дал показания пред Европейската прокуратура. Не съм говорител на Европейската прокуратура. Аз твърдя само и не само твърдя, аз съм убедена, че по нашето дело той не е давал никакви показания, никакви обяснения в никакво качество поради простата причина, че е налице процесуална пречка за това НПК не позволява това да бъде извършвано чрез социалните медии“. Това заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова в ефира на bTV.

Тя е категорична, че именно прокуратурата е разкрила ощетяването на хазната с 550 милиона лева, като е възложила проверката на АДФИ и „тази щета е установена в резултат единствено и само на активните действия на наблюдаващите прокурори по слабото разследване“.

Според нея благодарение на действията на прокуратурата е прекратено съществуването на Комисията по хазарта. По думите ѝ се „работи по всички линии“ на разследването и вече има много повдигнати обвинения. Що се отнася до това дали такава дупка в бюджета може да остане незабелязана от тогавашния финансов министър Владислав Горанов, шефката на Специализираната прокуратура заяви, че няма да го коментира сега, тъй като по думите й доказателства по делото не е редно да се изнасят чрез медиите. По думите й „всичко е възможно“ и да бъдат привлечени като обвиняеми хора, които са заемали висши държавни постове.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html