13.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Евродепутати със спешна мисия в България заради задържането на Борисов

Снимки: интернет; МВР
Групата на ЕНП изпрати спешна мисия за установяване на фактите в София само няколко дни след задържането на бившия министър-председател на България и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов. Той, заедно с бившия министър на финансите Владислав Горанов и пресаташето на партията Севделина Арнаудова, бяха задържани през нощта на 17 март и освободени без да им бъдат повдигнати обвинения по-малко от 24 часа по-късно.
Председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер назначи Моника Холмайер, председател на Комисията по бюджетен контрол на ЕП и Джерон Ленерс, говорител на Групата на ЕНП в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП, да участват в мисията в България. Двамата евродепутати поискаха срещи с ангажираните страни, межди които с българския министър-председател, министъра на вътрешните работи и кабинета на главния прокурор на България.
Комисията за бюджетен контрол отговаря за бюджетния контрол във всички институции и всички финансови средства на Европейския съюз, включително механизма за условности, свързан с върховенството на закона. Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи е компетентна за вътрешната сигурност, както и също за върховенството на закона.
Източник: bgnes.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html