24.8 C
София
понеделник, 23 май 2022 г.

Гласят шпионин от Урал за наследник на Путин

Снимки: интернет
Хора от най-близкия кръг на Владимир Путин в Кремъл планират да го отровят и дори са му избрали наследник на президентския пост. Това твърдят представители на Главната дирекция на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна, цитирани от БГНЕС. Целта на тази група е да отстрани Путин от власт възможно най-скоро и да възстанови икономическите връзки със Запада.
„Заговорниците“ са и противници на войната, но поради страх от отмъщение, не изразяват гласно мнението си пред президента. Според доклада на разузнаването високопоставените приближени до президента са уплашени от въздействието на войната и последвалите санкции върху руската икономика. Украинското разузнаване твърди, че вече е избран наследник на Путин в лицето на директора на ФСБ Александър Бортников.
Агенцията предполага, че загубите, понесени от чеченските сили в северната част на страната, може да са повлияли на предполагаемия заговор. Този уикенд Украйна заяви, че част от прословутата чеченска бойна ескадрила е била изпратена обратно в Русия, след като много от техните бойци са били убити.
Кой е Бортников?
Предположението, че Бортников е човекът, който ще замени Путин, е изненадващо като се има предвид как двамата мъже са развивали кариерите си паралелно и заедно. И двамата са служили в КГБ в Ленинград, преди Бортников да поеме същото звено, но с друго име.
ФСБ на Бортников е едновременно мозъкът и сърцето на режима на Путин, „държава в държавата“, според задълбочено разследване на Центъра по досиетата.
В момента, обаче, Бортников е в немилост заради груби грешки при разузнаването преди войната в Украйна. Путин вече уволни осем генерали в опит да прехвърли вината за над 15-те хиляди убити руски войници само за 25-те дни военни действия. Президентът дори публично ги нарече „предатели“ и „измет“, които не са били лоялни към Москва.
Според украинското разузнаване „елитните заговорници“ са избрали 70-годишния Бортников, защото вярват, че той може да оглави възстановяването на икономическите връзки със Запада. Елитът е притеснен от опцията Русия да се превърне в държава, отбягвана от Запада, със запорирани къщи, банкови сметки и яхти, без възможност да пътуват и да развиват бизнеса си зад граница.
Смята се, че Бортников има мрежа от вътрешни лица, работещи и живеещи в Украйна, където той управляваше мрежа от агенти в продължение на много години.
Роденият в Урал безмилостен шпионин отдавна е един от най-близките сътрудници на Путин, който играе ключова роля в изграждането на Русия след съветската епоха. Различни слухове свързват Бортников и отличните стратегии на украинските генерали, получили информация за настъплението на чеченската армия, която се върна безславно в страната си с огромни загуби на хора и техника. Счита се, и че именно шпионинът стои в основата на теча на информация към приближени на украинския президент Зеленски за осуетените множество опити за убийството му. Смята се, че Зеленски е оцелял в поне четири сериозни опита за убийство.
Източник: dnes.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html