17.1 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

СДС призова НС да гласува военна помощ за Украйна

Снимки: интернет

Съюзът на демократичните сили настоява за предоставяне на военна помощ на Украйна, според възможностите на България.

„Дошло е време разделно. Между свободните хора и прекланящите се пред Путинова Русия. Между българите, които искат да живеят в демократична европейска държава и спящите, но вече много активни и пръскащи хибридна отрова, клетки на Петата колона у нас. Между нормалността, която осъжда войната, и девиантните опити да бъде оправдано изтребването на невинни хора от един самозабравил се агресор. Между политическите сили, които наистина са проевропейски и защитават националните интереси на България, като част от свободния свят, и тези партии, които се снишават, и уж са евроатлантически, но през рамо поглеждат към Кремъл“, пише в позицията на СДС.

От партията подчертават, че решението е въпрос на национална сигурност. „България вече е направила своя цивилизационен избор. Това е над 30 годишна позиция на СДС и президентите Петър Стоянов и Желю Желев. И днес трябва ясно да застанем на страната на Европа и НАТО, а не да прекрачваме в територията на новия Съветски съюз, който подготвя Путин.

Оттам няма връщане назад! Ако на някого му харесват комунизма и тоталитарния произвол, е свободен да живее в Русия или Северна Корея“, пише още в становището на СДС. От партията на Румен Христов уточняват, че при евентуално гласуване в НС на военна помощ ще стане яно кои партии подкрепят евроатлантическата ни принадлежност.

Източник:  bgonair.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html