20.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Полиция разпита Димитър Бербатов (обновена)

Снимки: Dsport

Димитър Бербатов се яви на разпит в Главна дирекция „Национална полиция“. Днес, малко преди 10:30 часа бившият нападател влезе в сградата на ГДНП в столичния квартал „Младост 4“. Заедно с Митко се явиха и част от хората в неговия екип – Петър Величков и Борис Станков.

„Потвърдихме това, което и клубовете са ни казали. Дадохме нещата, които имаме като информация и това беше. Правихме го вече няколко пъти, така че сме свикнали с това нещо. За подробности, това е информация, която органите на реда могат да кажат. Предполагам, че това е информация, която не трябва да се изнася”, коментира Бербатов на излизане от Главна дирекция „Национална полиция”. „Не мога да се наема с някакви срокове, има си компетентни органи, които вече си преценяват. Нашето задължение като граждани е да дойдем, когато ни повикат, за да подкрепим това, което е в сигнала”, добави той.

По-рано той бе гост в БНТ. „Ситуацията e абсурдна, тъжна и разочароваща. Продължаваме да се борим с всички законови мерки“. Относно т.нар. „конгрес на Бербатов, проведен на 18 март в НДК, той сподели: „За мен казус няма, конгрес се проведе. Конгрес не може да бъде отменен, трябваше да се спази законът, клубовете направиха така, че да го спазим. Бездействието също е съучастие. Разбира се, че и на мен не ми е приятно на конгреса на 18 март да дойдат само част от клубовете. Едно от първите неща, които трябва да направя, когато бъда вписан в Търговския регистър, е да направя общ конгрес. Клубовете, които присъстваха, бяха тези, които успяха в срок да изпратят документите си, а сроковете бяха много малки. От БФС направиха всичко възможно да не се случи конгрес. Затова беше такава бройката, и аз искам залата да е пълна“.

„Всеки отбор е в правото си да реши какво е добро за него и за българския футбол. Всеки има право на избор. Трябва един обединителен конгрес. Но трябва да бъде честен и прозрачен. Да не се срамуват, както беше на миналия (проведен през октомври 2021 година – бел.ред.)“, коментира още Димитър Бербатов.
Той и екипът му ще подпомогнат клубовете, които бяха санкционирани от Дисциплинарната комисия към БФС заради участието им в конгреса на 18 март. 104 аматьорски клуба бяха изхвърлени от БФС.
„Клубовете се свързват с нас и имат право да обжалват наказанията“, уточни Бербатов.
Според него клубовете не могат да бъдат наказани по този Дисциплинарен правилник на БФС.
Димитър Бербатов и неговият екип ще подкрепят и всички протестни действия срещу настоящото ръководство на централата. Действащ президент на БФС е Борислав Михайлов, избран на конгрес през 2018 година.
„Хората от БФС трябва да знаят, че с тези наказания си мислят, че ще накажат клубовете, но те ги обединяват още повече. Онзи ден научих за протестите и аз ще подкрепя такова нещо, защото става дума за неправомерно наказание на клубове, които са членове на БФС. Ще протестират преди или по време на мачовете, има много клубове, които ще изкажат несъгласието си. Солидарността е най-важното за малките клубове. Важното е да се покаже подкрепа към по-малките клубове. Разбрахме, че ще се организира протест, който ще се състои в София. Аз подкрепям, защото това е израз на всички клубове, които искат да променят нещо. Да, аз подкрепям, но не ги организирам“.

От днес в знак на протест срещу БФС започва палатков лагер пред футболната база в „Бояна“ в София.
„Ние по принцип трябва да сме в Бояна, но в момента не можем да встъпим в длъжност, но се надявам да стане и това. Омагьосан кръг, от който никой не печели. Затова единственото нещо е, един обединителен конгрес. Но когато изключиш 104 клуба, ти осакатяваш шансовете един човек да бъде избран“, коментира Бербатов.
Бившият футболист от националния тим на България очаква становището на ФИФА и УЕФА по казусите в родния футбол, както и стъпките на Министерството на спорта.
Относно представянето на „трикольорите“ и загубата с 1:2 в приятелски мач от Катар Димитър Бербатов сподели:
„Момчетата от националния отбор нямат вина за това, което се случва извън терена. На моменти наистина влияе, за което се извинявам, но ако погледнем футболно, не са добри резултатите. Това обаче е процес, който е започнал по-рано във времето. Необходими са 10 години и нагоре, вече видяхме стратегията от 16 години. Пожелавам успех на момчетата. Другото ние се опитваме да го оправим“.
Димитър Бербатов е категоричен, че настоящата ситуация би могла да се поправи и да се намери изход чрез нов конгрес. Той обаче не би приел пост в БФС, за да управлява заедно с Борислав Михайлов.

„Наистина се надявам да се вземе решение за доброто на футбола ни, защото когато тръгнеш по този път, всичко се разделя. Разбира се, че се търси път на разбирателство, ние сме отворени към диалог, но всичко минава през такъв обединителен конгрес. Захванах се, защото това е пътят, който съм избрал, това е кауза. Всичко минава през един прозрачен и честен конгрес. Отворен съм на диалог, стига да има уважение и честност. Да, отворен съм към диалог, но не можем да ръководим заедно“, завърши Димитър Бербатов.

Източник: 24chasa.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html