16.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Абрамович е бил отровен по време на преговорите за Украйна

Снимки: Фейсбук; архив
Собственикът на „Челси“ Роман Абрамович е бил отровен по време на мирните преговори между Украйна и Русия в Киев по-рано този месец.
Разкритието е на Wall Street Journal. Изданието твърди, че руският олигарх, който беше сред инициаторите на мирните преговори, е показал симптоми на отравяне заедно с още двама от преговарящите представители на Украйна. Тримата са се оплакали от зачервени очи, болезнено сълзене и лющеща се кожа на лицето и ръцете. Случката е от 3 март, а един от засегнатите от украинска страна е бил премиерът на страната Рустем Умеров.
WSJ обяснява, че вероятно причината е опит за саботаж на преговорите от хора от руска страна, които не искат войната да приключи. В крайна сметка състоянието на всички се е подобрило и животите им не са в опасност, но все още не е ясно какво е довело до симптомите.
Говорителят на Абрамович потвърди, че такова нещо се е случило и че няма яснота откъде е дошла атаката. Руснакът продължава с опитите да продаде Челси, но ситуацията е сложна заради наложените му санкции от правителството на Великобритания.
Собственикът на „сините“ от Лондон беше санкциониран заради дългогодишните си връзки с руския лидер Владимир Путин.
Източник: webcafe.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html