24.8 C
София
понеделник, 23 май 2022 г.

Тръмп призова Путин да разкрие компромат за сина на Байдън

Снимка: AP

Доналд Тръмп призова руския президент Владимир Путин, твърде зает с войната в Украйна, да разкрие компромата, с който според Тръмп той изглежда разполага, за Хънтър Байдън – сина на президента на САЩ, предадоха „Франс прес“ и БТА.

Така бившият президент републиканец се връща към неведнъж повтаряните си обвинения, особено по време на кандидатпрезидентската си кампания от 2020 г., които бяха отхвърлени от противната страна. Хънтър Байдън е сред обичайните мишени на Тръмп. Докато баща му бе вицепрезидент на Барак Обама (2009-2017), синът на Байдън имаше икономически интереси в Украйна и Китай и републиканците редовно го критикуваха за това.

В интервю за американската информационна мрежа „Риъл Америка’с войс“, Тръмп уверява, че съпругата на бившия московски кмет Юрий Лужков – Елена Батурина, е дала 3,5 милиона долара на Хънтър Байдън и неговото „семейство“.

„Това са много пари. Тя му е дала 3,5 милиона долара и според мен Путин знае какъв е отговорът тук. Мисля, че той би трябвало да го съобщи публично“, каза Тръмп. „Според мен би трябвало да знаем този отговор“, добави той.

По време на предизборен дебат Тръмп вече попита Джо Байдън „защо, интересно, жената на кмета на Москва е дала на вашия син 3,5 милиона долара“. „Не е вярно“, отвърна тогава демократът.

В миналото Тръмп обвиняваше Джо Байдън, че е издействал уволнението на украински главен прокурор, за да защити от разследване за корупция газовото предприятие „Бурисма“, защото синът му тогава бе в управата на фирмата.

Източник:  epicenter.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html