13.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Петков: Руски агенти са работили срещу разбирателството с РСМ

Снимки: интернет

„Доста голяма руска агентурна диаспора се е образувала в България, която в момента виждаме, че работи по различни интереси. Има руски агенти, които са работили специално срещу разбирателството между България и Република Северна Македония“, заяви пред журналисти в благоевградско министър-председателят Кирил Петков.

„Всъщност, руският интерес е бил фокусиран да няма европейско бъдеще за Западните Балкани“, каза още Петков. Той говори в момента, в който в София се провежда акция на Специализираната прокуратура в сградата на ДАНС.

„Не знам дали тази новина е точно по този случай, но знам, че имаме няколко такива казуса, което за мен показва как някой се опитва да подменя българския интерес, посочи още Петков.

Междувременно от СГП информираха, че премиерът е призован на втори разпит като свидетел в понеделник, 4 април. „Мен не ме е страх и няма какво да крия. Така че ако ме изискат на разпит, с удоволствие ще отида, заяви Петков и попита как е възможно за година и половина срещу Васил Божков да няма досъдебно производство, а само за няколко дни срещу Асен Василев да има и всички камери от МС се изземат.

„Просто явно имаме една организация, не мога да я нарека институция, която работи срещу интересите на народа“, каза още Петков, визирайки прокуратурата.

Източник:  bgnes.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html