13.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Хамид Хамид за Петков: Снощи е прекалил с нещо

Снимки: интернет

„Има снимки на министър-председателя във Фейсбук. Ако е мъж да дойде, да не се крие като мишка. Имаме информация, че снощи е прекалил с нещо. Да дойде“. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Реакцията му е по повод отсъствието на премиера от парламентарния блиц контрол. Петков се оправда с неотложни ангажименти, но в същото време е засечен да се разговаря с протестиращи полицаи пред министерството на финансите.
Неявяването на депутатите от опозицията премиера и вицепремиерите – Асен Василев, Калина Константинова, Борислав Сандов да дойдат в парламента, предизвика напрежение в залата на НС.
„Току-що антикорупционната търсачка „Гугъл“ публикува снимки на премиера Кирил Петков, който се разхожда безцелно по улиците на София. Освен, ако разходката му не е по някаква неотложност, то проверете дали не идва към Народното събрание, за да отговори на въпросите на народните представители“, заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Славена Точева.
От трибуната на НС председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова призова председателят да се свърже с ръководство на НС и да уведоми Кирил Петков, че се провежда блиц контрол. “Видно от новинарски сайт, Кирил Петков е в София, т.е. няма неотложни ангажименти. Той се разхожда пеша, което е похвално, но очевидно има възможност да дойде в парламента”.
По-късно председателят на Народното събрание Никола Минчев наложи дисциплинарна мярка „забележка“ на Хамид Хамид заради негово изказване от трибуната по време на блицконтрола.
Първо депутатът от ДПС призова премиерът да бъде извикан в парламента за блицконтрола, на което му беше отговорено, че Кирил Петков е на българо-турската граница. Тогава Хамид Хамид поиска вместо премиера в парламента да дойде началникът на кабинета му Лена Бориславова.
Очевидно е, че премиерът го е страх да дойде и да се изправи пред народните представители, коментира депутатът. Разбрахме, че е тръгнал към границата г-н премиерът, и без това обаче по изключително важни теми, национални въпроси, вместо премиера винаги говори г-жа Лена Бориславова, посочи той. Моля да допуснете „Лена Бориславова да отговаря вместо министър-председателя, защото явно тя е министър-председателят на Република България, а не марионетката Кирил Петков“, каза Хамид.

„Втори път си позволявате обида, ще ви наложа забележка за това“, заяви в отговор председателят на Народното събрание Никола Минчев.
От ДПС и ГЕРБ-СДС многократно днес поискаха министър-председателят Кирил Петков да дойде на блицконтрола в парламента. Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС) посочи, че сайт е публикувал снимка на премиера от София. На това Настимир Ананиев („Продължаваме Промяната“) отговори, че премиерът ходи на работа в 7:00 часа сутринта и сигурно е бил засечен от хора, а след това е заминал за границата.
Председателят на парламента обясни, че се е свързал с Кирил Петков и той не е в София, а другата седмица ще бъде насрочен друг блицконтрол, на който премиерът да дойде да отговаря на въпроси на депутати.

Източник: epicenter.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html