15.8 C
София
неделя, 29 май 2022 г.

Слави Трифонов: Началникът на кабинета прекрачи своите правомощия и изрече клевети

Снимки: интернет
Малко преди полунощ във Фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Станислав Трифонов коментира кандидатурите на Андрей Гюров и Любомир Каримански за управител на Българската народна банка (БНБ). Изявлението му бе по повод изказвания на началника на кабинета Лена Бориславова и председателя на парламента Никола Минчев по темата.
„Днес в две телевизионни интервюта председателят на Народното събрание Никола Минчев и началникът на кабинета на правителството Лена Бориславова заявиха, че кандидатът на управляващата коалиция за гуверньор на БНБ е Андрей Гюров. А това е лъжа – управляващата коалиция няма единен кандидат. Има двама кандидати“, посочи Трифонов.
„Началникът на кабинета стигна още по-далеч, прекрачи своите правомощия, и изрече внушения и клевети по адрес на Любомир Каримански. Внуши, че господин Каримански има съмнителни петна в своята биография и ако той бъде избран за управител на БНБ, а не Андрей Гюров, ще има „второ КТБ“, допълни още лидерът на ИТН.
Трифонов заяви в поста си в социалните мрежи, че тъй като работа му в момента е да пази стабилността на коалицията, няма да отговори той. Затова прикачва видео с отговорa на Любомир Каримански.
„Недопустимо е от страна на правителството да се вмешателства в независимостта на една такава институция със 140-годишна история, както е и недопустимо да се казва на Народното събрание кой е точният кандидат. Важно е да се направи и още едно уточнение и то е свързано с това кой има право да говори от името на коалицията, кой е упълномощен и дали има такъв човек, който да е упълномощен. Към настоящия момент на мен не ми е известно някой да е бил упълномощаван да говори от името на коалицията, тъй като ние – „Има такъв народ“, сме част от коалицията. Не ми е известно също така да е имало среща на която съответните коалиционни партньори да са посочили един от двамата кандидати като фаворит“, заяви Любомир Каримански.
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html