25.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Спецпрокуратурата търси престъпление в ареста на Борисов

Снимки: БГНЕС; Булфото; архив

Специализираната прокуратура извършва проверка по сигнал на административния секретар на ПП ГЕРБ, съобщиха от прокуратурата. Поводът е 24-часовото задържане на бившия премиер Бойко Борисов, ПРа му Севделина Арнаудова, както и бившият министър на финансите Владислав Горанов.

„На 30.03.2022 г. в Специализираната прокуратура постъпи сигнал от административния секретар на ПП „ГЕРБ“. В него се излагат твърдения за евентуално извършени престъпления по служба от лица, заемащи висши публични длъжности, които по смисъла на чл. 411а, ал. 1, т. 4 от НПК са от компетентността на Специализираната прокуратура. В сигнала се твърди за вероятно извършени незаконосъобразни действия, които вероятно осъществяват състав на престъпление по НК, относно образувано досъдебно производство от Главна дирекция „Национална полиция“ в МВР, по което са задържани по Закона за МВР за срок до 24 часа Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. На основание на чл. 145 от Закона за съдебната власт прокурор от Специализираната прокуратура е разпоредил извършване на проверка по случая“.
От Софийска градска прокуратура са изискани информация и документи. Във връзка с високия обществен интерес Специализираната прокуратура ще информира периодично обществеността за извършените действия по проверката.

Източник: debati.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html