13.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

„Възраждане“ иска оставка на правителството, протестира пред парламента

Снимки: БГНЕС

Пред сградата на Народното събрание се провежда протест, организиран от „Възраждане“. Партията се обявява категорично против евентуалното оказване на военна помощ на Украйна. Заради демонстрацията движението по бул. „Цар Освободител“ в района е блокирано.

Националистите заявяват, че за 100 дни кабинета на Кирил Петков е показал, че обслужва чужди интереси и е спечелил само недоверие. С протестните действия „Възраждане“ изразява категорична позиция, че България няма място във военния конфликт между Русия и Украйна и не трябва да предоставя военна помощ на украинската страна.

„Ние няма да се примирим с това, няма да го допуснем. Нека никой да не си мисли, че ще вкара нашата държава в конфликт току така. По-скоро ще падне правителството и ще го свалим с всички възможни средства, отколкото да допуснем това нещо“, заяви по-рано лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„България няма да участва в този конфликт по никакъв начин и ако правителството иска нещо друго да направи, нека да знае от сега с категоричност – то работи срещу българския национален интерес“, добави Костадин Костадинов и уточни, че протестът няма да е еднократен.

Източник:  bnr.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html