20.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Три са версиите за катастрофата с военния камион

Снимки: интернет
Състоянието на пострадалите при катастрофата с военния камион е стабилно. „В спешно отделение бяха докарани общо 17 човека, от които двама български граждани, 15 афганистански граждани. От 15-те афганистански граждани, един е приет във Второ хирургично отделение с контузия на гръден кош, трима от тях са хоспитализирани в неврохирургия с травми на гръбначния стълб.
Военните са хоспитализирани в неврохирургия с мозъчно сътресение и травма на гръдния кош“, обясни заместник-директорът на УМБАЛ-Бургас Светослав Тодоров, цитиран от bTV.
„След няколко дни предстои дехоспитализация, опасност за живота им, за щастие, няма. Предстоят допълнителни изследвания, които ще проведем днес“, допълни той.
През нощта и тази сутрин следствените действия в района на катастрофата продължават. До мястото на инцидента не може да се стигне, има и изграден граничен пункт.
По три версии се работи за изясняване на причините, довели до тежката катастрофа в Странджа. Едната е неравен терен в труднодостъпен район, втората претоварване на камиона, а третата – самите нелегални афганистанци да са предизвикали катастрофата.
Днес предстоят разпити на свидетели, ще бъде назначена аутопсия на починалите мигранти. Ще бъде изтеглен авариралият камион и ще бъде извършен допълнителен оглед, предаде БГНЕС.
Разследването се води от Военната прокуратура в Сливен. Пред bTV военно-окръжният прокурор полк. Христо Тинев уточни, че инцидентът е станал на черен път с много коловози и завои. Високопроходимият автомобил е превозвал нелегални мигранти, задържани от съвместен патрул на армията и „Гранична полиция“. Общо 35 души са били във военния камион, пътуващ от Резово към Граматиково.
Източник: vesti.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html