14.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Откриха телата на 7-те българи на пламналия ферибот в Йонийско море

Снимки: интернет

След повече от месец откриха телата на 11-те изчезнали пасажери от ферибота „Юрофели Олимпия“, съобщи за „Телеграф“ президентът на Съюза на българските транспортни работници Александър Стамболийски. Пожарът избухна на 18 февруари в малките часове на нощта. След него в неизвестност бяха седем българи, голяма част от които шофьори на камиони.

Стамболийски поясни, че близките на жертвите са информирани и са дали ДНК проби. В момента те се анализират от гръцки експерти. „В трюмовете са намерени почти здрави коли и камиони. По тях има някакви щети, които ще се установяват“, обясни президентът на Съюза на българските транспортни работници.

„Действията след пожара бяха много адекватни. Доста бързо бяха предприети мерки за гасене и спасяване на хората. Но обстоятелствата, че фериботът беше във водата и наблизо нямаше пристанище затрудниха операцията“, коментира Александър Стамболийски.

Както стана известно, трима от изчезналите бяха шофьори от Благоевградска област – 53-годишните Васил Асенов от Разлог и Димитър Грънчаров от Хаджидимово, санданчанинът Георги Махлелиев, софиянците Васил Марков и Димитър Бояджиев и шофьор от Пловдив. Фериботът е пътувал за италианския град Бриндизи.

Източник:  telegraph.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html