25.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Плик с патрон намерен в кабинета на спецпрокурор – наблюдаващ по делата на Божков (обновена)

Снимки: интернет
Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство по постъпил сигнал за системно следене и закана с убийство на магистрат от Специализирана прокуратура (СП), съобщават от държавното обвинение. 
Вчера на ул. „Черковна“ в гр. София в служебния кабинет на магистрата, в шкаф, съдържащ канцеларски и други работни материали, е установено наличието на хартиен плик, адресиран лично до прокурора, без посочен подател. В плика са открити – 1 бр. патрон, калибър 9х19 мм, и няколко хартиени бележки, представляващи изрезки на отделни думи, сред които „кръв“ и „информиран“, както и името на чужда държава и болнично заведение в столицата.
По случая е образувано досъдебно производство. Разследването е възложено незабавно на следовател от Софийска градска прокуратура.

По информация на NOVA заплашеният с убийство прокурор е Ангел Кънев. Предполага се, че бивш служител на МВР е автор на заплахата. Кънев е наблюдаващ по делата на Божков и заради това от миналата година е с назначена охрана. Тогава беше установено, че близки до Божков го следят и бяха снимали как влиза в сградата на НАП.

Източник: trud.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html