16.4 C
София
четвъртък, 26 май 2022 г.

Управниците ни се снишават по тодорживковски

Снимки: интернет
„Срамно и позорно е поведението на българските управляващи, които от страх да не им се разпадне коалицията се снишават по тодорживковски“, заяви българският евродепутат Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП). Той говори по време на дебат в Европейския парламент в Страсбург, посветен на руската агресия срещу Украйна.
Ковачев приема „снишаването“ като тъжен факт. Той се състои в това, че управниците ни не желаят да подкрепят с отбранителна техника хората в Украйна, които по думите му се сражават и за нашата свобода. А страната в момента се намира на границата между цивилизацията и варварството.
Евродепутатът призова също активите на Русия на територията на ЕС, както и тези на руските олигарси, да бъдат използвани в подкрепа на Украйна. Българският представител се обърна към колегите си, към Съвета на ЕС и Европейската комисия, както и към страните членки на ЕС: „Удвоете и утроете усилията си. Украйна не може да чака. Ако една или две страни не желаят да участват в засилени мерки или санкции срещу Русия или в доставки на отбранителна техника, трябва да се продължи без тях“, смята той.
Накрая Ковачев помоли Бюрото на ЕП да върне в пленарната зала украинския флаг. Знамето трябва да остане там до победата на Украйна.
Източник: clubz.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html