17.1 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Борисов за правителството: Да им правят тест за наркотици

Снимки: Фейсбук; БГНЕС

„Как не виждате как ви грабят? Вече хазната е празна. Румен Радев избухна. Слави Трифанов ги направи на саздърма“. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи нова серия от критики към правителството на Кирил Петков по време на среща с актива на партията в Хасково.

Бившият премиер засегна всички теми от вътрешнополитическия дневен ред, започвайки с видеото на министъра на културата Атанас Атанасов, което породи бурни реакции в социалните мрежи. „Да влезе някой в парламента и в Министерски съвет и да направи тест за наркотици на управляващите, и на опозицията“, призова Борисов.

Той взе отношение по казуса с пътищата и избора на гуверньор на БНБ, като цитира коментар на Ива Митева от нейно телевизионно интервю днес, в което каза, че премиерът е предложил на Любомир Каримански пост, далеч от България.

„Благодарение на техните игрички вече гинат хора по пътищата – заради Кирил и Асен. „Тракия” е в окаяно състояние, а „Марица” тъне в боклуци – една година нищо не е пипано. Един метър не са направи, една лъжица асфалт не са изсипали една година“, заяви Борисов.

Според Бойко Борисов проблемите на това правителство са дошли много преди войната в Украйна и тя не е повод за оправдание. „Трябва да се остават да се сринат до край, имат много могъщи покровители, олигарси с много пари“, заяви Борисов и заръча на депутатите от ГЕРБ да спрат с призивите за оставка, а да посочват на хората всяко едно нещо, което ще им бъде откраднато. „Спирате с оставка. Консолидирайте се“, заръча Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново заяви, че най-големият грях на президента Румен Радев е, че е разделил народа, още със съставянето на първото служебно правителство. „В момента всичко минава през Румен Радев – той носи отговорност за това, което се е случило“, посочи Борисов. „Според него нито сърбите, нито унгарците са се подвели като нас. Ние се подведохме по Харвард – ето ви резултата“, заключи Борисов.

Източник: darik.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html