13.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Премиерът предложил на Любомир Каримански пост в Световната банка

Снимки: интернет

Премиерът Кирил Петков е предложил пост на кандидата за управител на БНБ Любомир Каримански, но далеч от България. Става въпрос той да стане представител на България в Световната банка. Това обяви депутатът от „Има такъв народ“ Ива Митева пред Нова тв.

„Депутат от „Продължаваме промяната“ също се опита да оферира пост на Любомир Каримански. След това бяха непрекъснати телефонни обаждания от премиера, на които той не отговаряше. В края на краищата отговори, за да му бъде офериран пост доста далеч от България“, добави Митева. Тя добави, че от вчера няма нови заплахи към Любомир Каримански. „Не е добър знак, когато има две кандидатури, когато има избор на управител на БНБ и напрежение, да се появяват такива заплахи“, добави тя.

Според нея е логично и близко да се сетим защо, кой и откъде идват тези заплахи. „Смятам, че натискът е той да се откаже. Но той няма да го направи“, категорична е Митева.

Относно призива на премиера да бъдат оттеглени и двете кандидатури, Митева каза: „Когато с такава лекота сте склонен да си оттеглите кандидатурата, значи тя не е нито убедителна, нито вие ѝ имате доверие. Ние имаме доверие в Каримански и няма да оттеглим кандидатурата му.“ За поста управител на БНБ в момента са издигнати две кандидатури – на Любомир Каримански от ИТН и на Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“.

Източник:  dir.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html