14 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Кадиров: Ще превземем Киев

Снимки: БГНЕС
Настъплението на руските сили срещу Киев ще продължи. Това стана ясно от изявление на чеченския лидер Рамзан Кадиров в Телеграм. „Луганск и Донецк – първо ще ги освободим изцяло… и след това ще превземем Киев и всички други градове. Уверявам ви – няма да бъде направена нито стъпка назад“, заяви той, цитиран от БТА.
Кадиров често се е определял като „войник“ на Путин, а чеченски въоръжени сили участват още от самото начало във военните действия в Украйна.
От своя страна украинският президент Зеленски обвини Москва, че се опитва да отрече своята отговорност за военните престъпления срещу украински граждани. „Ще дойде денят, когато ще трябва да признаят всичко. Да приемат истината. Когато хората нямат смелостта да признаят грешките си, да се извинят, да се адаптират към реалността и да си вземат поука, те се превръщат в чудовища. И когато светът го пренебрегва, чудовищата решават, че светът е този, който трябва да се адаптира към тях. Украйна ще спре всичко това“, коментира президентът на Украйна. След което отново призова западните държави за повече помощ към страната му.
Източник: frognews.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html