17.1 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

„Възраждане“ иска оставката на Нинова

Снимки: интернет

От „Възраждане“ излязоха с декларация срещу искането България да предостави оръжие на Украйна.

„Кога БСП ще напусне властта, а вицепремиерът Корнелия Нинова ще подаде оставка, защото е явно, че страната ни оказва военна помощ на Украйна чрез участието си в европейския механизъм за мира“, заяви Елена Гунчева.

„Това са неверни твърдения. БСП пределно ясно е казала, че няма да участва в гласуване, касаеща даване на военна помощ в Украйна, не правете неверни внушения, защото БСП е последователна в позициите си“, скочи в отговор Борислав Гуцанов.

По-рано председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че твърде вероятно е БНБ да бъде причината за разпад на коалицията. „Взаимните нападки, които видяхме през последните две седмици минаха границите на нормалното политическо коалиционно разбирателство“, коментира партийният лидер. За партията му е важно не коя личност ще оглави Българската народна банка, а какви политики ще следва.

„Партиите донякъде се подготвят за избори. От БСП искат да върнат хартиеното гласуване, смятат да го предложат, използвайки неразбирателството в коалицията. Манипулациите с това продължават. Ще предложим да има представителство както в ЦИК, така и в РИК, така и в секционните избирателни комисии на граждански организации – половината да бъдат от партиите, а другата половина от гражданските организации“, допълни Костадин Костадинов.

Той поясни, че България дава разнопосочни сигнали към Република Северна Македония, казват едно в чужбина, а друго в България. „Ако има една тема, по която българското общество е обединено и единно на 100%, това е темата за Република Северна Македония“, заяви Костадинов.

Според него България трябва да има свои изтребители и това е трябвало да се случи отдавна. „Има тежка корупционна сделка, рекет, във връзка с изтребители F-16, не трябва да изкупува тези изтребители“, каза още лидерът на „Възраждане“.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html