25.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

В БСП готови да ревизират участието си в правителството

Снимки: интернет

„Ако позицията за това да не даваме военна помощ за Украйна бъде ревизирана, ние сме готови да ревизираме нашето участие в правителството“. Това заявиха в декларация от парламентарната група на БСП.

Заместник-председателят на НС Кристиан Вигенин допълни: „Преди 50 дни до нас започна война между две от най-големите европейски държави. Последствията – от санкции срещу Русия до военна помощ за Украйна. В условията на реални заплахи за сигурността – енергийните доставки, засилен поток от бежанци, правителството предприема действия. Има политически формации, които създават напрежение и чертаят разделителни линии. БСП има ясна политика.

Обръщаме се към всички – да подходим държавнически. Вторачването за военната помощ за Украйна е необяснимо. БСП подкрепя всичко без доставка на оръжия. В интерес на България е да подхожда предпазливо и умерено. Ако тази позиция бъде ревизирана, ние сме готови да ревизираме нашето участие в правителството. От България не е излязъл нито един куршум за Украйна. Депутат от БСП няма да гласува за такова решение, министър на БСП няма да сложи подписа си под такова нещо. Призоваваме тази тема да бъде свалена от обществения дебат. Има проблеми при приемането на бежанците. В България вече са 80 000. Вече се създава напрежение. След вълната от съпричастност ще настъпи умора. Децата са над 25 000.

Трябва да предвидим ефекта на санкциите и контрасанкциите. Неизбежно е инфлацията да расте, социалните проблеми да се задълбочават. Престоящата актуализация е начин намеренията да бъдат облечени в числа. Призовавам за разум и спокойствие. Точно сега трябва да бъдем преди всичко българи и преди всичко партийци“, каза още Вигенин.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html