14.1 C
София
четвъртък, 26 май 2022 г.

Митрофанова: Русия и ДНР спасиха българските моряци

Снимки: интернет

14-те български моряци и украинският кадет от екипажа на блокирания в Мариупол кораб „Царевна“ са евакуирани с помощта на властите в ДНР и руската армия. Това съобщи руският посланик Елеонора Митрофанова във Фейсбук страницата на посолството като цитира изявление от Донецката народна република (ДНР).

„На 13 април т.г. с помощта на Народната милиция на ДНР съвместно с Въоръжените сили на Русия евакуираха 15 членове на екипажа на товарния кораб „Царевна“: сред тях 14 граждани на Република България и един гражданин на Украйна. Чуждестранните моряци са изпратени в Донецк, властите на ДНР им оказаха необходима подкрепа, настаниха ги в хотела и осигуриха с храна.

Министерството на външните работи на ДНР, на свой ред, започна да извършва всички необходими процедури за организация на пътуване на евакуираните моряци в техни държави. Съвместно с руските колеги възнамеряваме да направим всичко възможно, за да върнем всички евакуирани от мариуполското пристанище граждани у дома им, към роднини и близки хора, колко възможно по-скоро“, пише в изявлението на властите в ДНР, цитирано от Митрофанова.

Източник:  facebook.com

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html