16.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

„Продължаваме промяната“ вече е партия, министърът на културата остава

Снимки: интернет

С обръщение към делегатите на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев и премиера Кирил Петков в Пловдив започна учредителното събрание за създаване на политическа партия „Продължаваме промяната“.

Конгресният център в Международния панаир Пловдив се изпълни до краен предел с делегати от цялата страна, сред които са и министри от квотата на „Продължаваме Промяната“ и председателят на Народното събрание Никола Минчев.
„Това, което се случва в момента, е точно учредяване на партията“, каза Кирил Петков. Ние просто формализирахме един процес, който стартирахме заедно преди няколко месеца, подчерта той и допълни, че това, което го зарежда, е да види „тези умни погледи с кауза, с надежда, вярвайки, че България може да бъде едно по-добро място. Като си сред тези хора ти дава надежда, че това е съвсем възможно“, каза още Петков.
Министър-председателят коментира темата РС Македония и изказването от по-рано днес на външния министър Теодора Генчовска, че има различия в позициите на МВнР и външнополитическия екип на премиера. „Има само една политика и тя е политиката на България, тя трябва единствено да минава през институцията Парламент. Не само управляващите, и опозицията трябва да се обединим“, заяви Кирил Петков и добави: „Никой няма да може да прокара каквато и да е позиция, която не минава през българския парламент. Трябва да имаме общо единство за РС Македония“, посочи Петков.
Запитан дали „Продължаваме промяната” ще се яви на бъдещите местни избори със сови кандидат-кметове, Кирил Петков каза: „Надявам се на много кандидати на ПП на следващите местни избори. Гражданите най-много усещат политиките на местно ниво“.
На въпрос за ареста на бившия премиер Бойко Борисов и решение на съда да го обяви за незаконен, Петков каза: „Вярваме, че арестът беше в рамките на закона и ще има обжалване на втора инстанция“.
Всички неща, които са се случвали в миналото, трябва да излязат наяве, заяви Кирил Петков. Относно избора на гуверньор на БНБ Петков подчерта, че България заслужава да сме обединени.
„Бих посъветвал нашите коалиционни партньори да направим крачка назад за обща кандидатура“, добави премиерът.
Премиерът коментира и довелият до бурни реакции видеоклип на министъра на културата Атанас Атанас и бе попитан дали ще поиска оставката му. „Случват се грешки. Факт е, че Атанас Атанасов е вкарал сърцето и душата си да работи за културата, да, няма много опит“, каза Петков и предложи всички от събранието да се подложат на тест за наркотици, за да се види, че атаките на опозицията са безпочвени.

Източник: zashtoto.com

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html