18.8 C
София
неделя, 22 май 2022 г.

Мая Манолова: Нинова предаде своите избиратели

Снимки: БГНЕС
„Уж социалната БСП на Нинова предаде своите избиратели. Първите излъгани бяха пенсионерите от преизчислението на пенсиите. Това некоректно отношение беше от големите й грехове. НОИ спести около 30 млн. месечно от това“. Това заяви за „Денят на живо“ Мая Манолова, председател на Изправи се.БГ.
По думите й всички пенсии трябва да бъдат преизчислени на база осигурителен доход през 2020 или 2021 г. „Политиката на Нинова води до обедняване на българския гражданин. Заведохме над 100 дела, защото НОИ не издаде един общ акт за преизчислението на пенсиите. Вече се явих на няколко дела, очаквам, че ще има съдия, който ще приложи точния смисъл на закона и така социалният министър и коалицията ще получат звучен шамар от българските пенсионери“, посочи тя. И допълни, че необлагаемият минимум щеше да даде 70 лева на най-нискодоходните работещи хора.
„Сега земеделските производители са на прага на фалит. Огромни социални групи нямат свои хора в парламента, които да защитават техните интереси“, каза още Манолова.
Според нея има нужда от нов тип формация, която да се пребори за държава, която се бори срещу неравенствата и бедността и не се грижи за партийния си елит, а за обикновените хора. Така правят партиите в управлението“, коментира тя. И уточни, че нейната нова формация ще бъде нормална социална партия.
Манолова говори и за войната в Украйна. „Ние сме против изпращането на оръжие, пацифисти сме. Трябва чрез преговори да бъде потушен конфликтът“, подчерта тя.
Мнението й, че ще има предсрочни избори когато точката на недоверие към това управление достигне критични стойности, а именно още през есента. За нея казусът с кораба „Царевна“ е тест за това как властта се грижи на българите в кризисни ситуации.
Източник: nova.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html