14.1 C
София
четвъртък, 26 май 2022 г.

Румен Петков при Митрофанова: Събития в Украйна се представят тенденциозно и едностранно

Снимка ТАСС
Председателят на АБВ Румен Петков изрази благодарност към Русия за спасяването на българските моряци от кораба „Царевна“. На среща с Н. Пр. Елеонора Митрофанова, посланик на Руската федерация в България, той подчерта признателността си за грижата, положена за нашия екипаж от руска страна и добави, че всеки нормален български гражданин оценява този факт.
Румен Петков отново акцентира върху категоричността на позицията на ПП АБВ – че единственото решение по конфликта Русия – Украйна е мирното решение. Истината обаче трябва да бъде показана на целия свят, добави той и изрази безпокойство относно тенденцията информацията за събитията в Украйна да бъде представяна тенденциозно и едностранно. Като ярки примери той посочи ракетният удар на гарата в Краматорск, който рани и уби десетки мирни граждани, случаят в Буча, случаите с мародерства в търговски обекти в Украйна…
Елеонора Митрофанова също изрази безпокойство, че в Европа и света се показва само едната гледна точка във войната между Русия и Украйна и обясни, че наказанията в руската армия за мародерства, за насилие над жени и деца са много сериозни. Поради това счита, че твърденията за подобни действия от страна на руски войници са спекулации и не кореспондират с истината. Петков настоя всеки един от тези случаи да бъде изваден на светло, в интерес на обективността и изрази готовност за съдействие. Председателят на АБВ подчерта също готовността си за помощ по спасяването на нашите моряци на кораба „Рожен“, който към момента се намира на пристанището в Черноморск и изрази безпокойство, че екипажите на кораби се ползват като жив щит от украинските въоръжени сили.
Румен Петков подчерта, че действията по осветляване на цялата истина за биолабораториите за подготовка на биологични оръжия на територията на Украйна трябва да продължат, тъй като тези обекти представляват заплаха за цяла Европа.
В рамките на срещата председателят на АБВ изрази тревога по заявката на Жозеп Борел – че „войната ще се реши на бойното поле“. Това поставя под съмнение целите на Европейската комисия и Европейския съюз. Особено като си припомни, че Борел и Фон дер Лайен превърнаха човешкото здраве и живот в бизнес и инструмент за политическо притискане на Русия и Китай, коментира Румен Петков.
Източник: plovdiv24.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html