14 C
София
сряда, 25 май 2022 г.

Костадинов: България изнася огромно количество оръжие за Украйна през посредници

Костадинов на протест. Снимка Интернет

България и в момента изнася огромни количества оръжие към Украйна през посредници, твърди председателят на „Възраждане“.

„Тази вечер от летище Варна ще излети отново украински АН-12 за Полша. В момента пред „Дунарит“ има колона от украински тирове, които до колкото зная товарят тротил. Вчера от „Арсенал“ също са товарени огромни количества оръжия“, съобщи още депутатът, цитиран от Dariknews.bg.

„Отиват Полша и от там се преразпределят към Украйна, износът не е директен“, допълни Костадинов пред репортери в Народното събрание.

Той смята, че депутатите не биха подкрепили при гласуване предложението на „Демократична България“ за военна помощ за Украйна. „Нашата страна за съжаление вече е пряко намесена във войната и то на страната на Украйна. Но няма единодушие по темата дори сред депутатите в управляващото мнозинство, които публично са уж проукраински настроени“, допълни лидерът на „Възраждане“.

Костадин Костадинов посочи още, че 84% от българското общество не желаят да се изпраща оръжие. „Това означава, че ако се вземе това решение, правителството прави напук на желанието на хората“, смята той.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html