24.8 C
София
понеделник, 23 май 2022 г.

Костадинов: Ако от ДБ отидат доброволци в Украйна, ние ще подкрепим пращането на оръжие

Снимки: интернет; архив

Парад на лицемерието. Така окачестви политическия дебат в последните дни за предоставяне на военна помощ за Украйна председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна, цитиран от Novini.bg.

„Защо не се осъжда агресията на Турция в Ирак“, попита народният представител. Преди дни Турция започна мащабна военна операция срещу кюрдите в северната част на Ирак. „Турция нападна Иран по същия начин, както Русия нападна Украйна – в ранните часове на вечерта“, посочи Костадинов.

И подчерта – нямало и да се чуе такова осъждане. Същевременно, смята той, управляващите ни се „огъвали“ пред външен министър на една чужда държава, който е на посещение у нас. „Външен министър, който като го питат за военни престъпления, извършени от неговата държава, мълчи. Защото по време на война се вършат военни престъпления и от двете страни. Но българските медии дават само едната гледна точка.“

„Вчера бе поставена темата за автономията на българите в Украйна, което бе изтълкувано в някои медии като руска пропаганда. Никой не говори за това, че в Украйна се извършва възродителен процес, бяха сменени имената на сънародниците ни, бяха затворени българските училища там“, каза още партийният лидер.

„Ще подкрепим предложението на Демократична България за изпращане на оръжие. При условие тази военна помощ да бъде занесена в Украйна от парламентарната им група, а техните народни представители се включат като доброволци там. Така ще решат два много важни вътрешнополитически проблема и на Украйна, и на България“, ироничен бе Костадинов.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html