15.8 C
София
неделя, 29 май 2022 г.

Кирил Петков не е политически лидер, а политически брокер

Бойко Ноев, кадър Би Ти Ви
„Националният интерес е да се снишим, да се пазим, да не даваме нищо на Украйна. Неутралитет означава заплаха за националната сигурност.“ Това заяви експертът по международна сигурност и бивш министър на отбраната Бойко Ноев пред БНТ.
По думите му всичко това, което се случва у нас не е просто дали да дадем помощ, а у на се възроди политическото противоборство къде принадлежи България.
В циничните аргументи на премиера Кирил Петков бившият министър на отбраната Бойко Ноев не иска да влиза. „България трябва да е на висотата на морала и трябва да подкрепи жертвата на една агресия. Премиерът Кирил Петков търси всякакъв възможен начин да остане на власт. Той не е политически лидер, а неумел политически брокер, който търси безпринципни компромиси. Ние може да дадем на Украйна всички средства, от които се нуждае“, категоричен бе Бойко Ноев.
Бойко Ноев се срамува от това, което прави правителството и парламента, които стоят с наведена глава пред Кремъл.
Той призова депутатите от „Продължаваме промяната“ да не мишкуват и да внесат въпроса за внасяне на точката за военна помощ за Украйна. „Това не е война, това е избиване, това е мародерство“, възмутен е Ноев за ситуацията в Украйна.
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html