14.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Десислава Атанасова: Това правителство е най-слабото в историята на България

Снимки: БГНЕС

Когато вчера чух за посещението на Кирил Петков в Киев, първоначално си помислих, че това отново е лексикална бъркотия и отново Кирил Петков е имал предвид нещо друго. Това каза за БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по повод обявеното посещение на българска правителствена делегация в Киев.

„Правителството вече му е време да вземе своя еднопосочен билет. Замислих се, че ако цялата правителствена делегация ще пътува до Киев, след това може да отиде и до Скопие, след това може до Руанда, да мине през Кайманите, където са офшорките на компании, сред които „Джемкорп“, с която правителството подписа меморандум“, допълни още Десислава Атанасова. Според нея, има нулево справяне с всички кризи и задачи от страна на управляващите.

„Моряците колко дни ги спасяваха? Имаме информация, че Лена Бориславова е летяла до Сочи, за да ги прибере, защо не отиде Кирил Петков, за да ги прибере. 100 дни са напълно достатъчни, за да разберат българите, че това правителство е най-слабото в историята на България. ГЕРБ няма да подкрепя правителство с премиер Кирил Петков. Опозицията няма никакъв ангажимент да подкрепя управляващата коалиция, заяви Десислава Атанасова.

Атанасова коментира още, че в „Продължаваме промяната“ няма лидерство, а Кирил Петков и Асен Василев са „двете страни на една монета“. „Фискалният резерв удари дъното – 4,7 млрд.‘, допълни тя.

По темата дали България трябва да изпрати оръжия в Украйна, тя коментира: Когато ние сме взимали своите решения, сме изхождали именно от евроатлантическата ориентация и подкрепата за ЕС от нашите избиратели. Правителството за пореден път демонстрира своята безпомощност, заради противоречията, които имат от ден първи. Те нямат едно решение, което в парламента да не е предизвикало трусове. Изчегъртаха ГЕРБ, но не само. Те рязко нарушават Конституцията.“

„Всеки, който е управлявал, знае, че пролетните и летните месеци се ремонтират пътища. В Триград пътят пропадна през ноември, когато управляваше ПП. Пети месец – кола е пропаднала в реката. А асфалтът нали не се ядеше“ каза Десислава Атанасова.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html