13.8 C
София
вторник, 24 май 2022 г.

Митрофанова обяви СОС и Столична община за последователи на фашисти

Снимки: БГНЕС

Руското посолство в България публикува в своята Фейсбук страница разсекретени извадки за, както те твърдят, „зверствата и злодеянията“ на немско-фашистките войски и власти в Мариупол в периода на Втората световна война. Те посветиха своя пост в социалните мрежи на Столичен общински съвет и Столична община и ги обвиниха, че са „последователи на фашистките помагачи Бандера и Шухевич“.

Ето и целият текст, публикуван от Руското посолство у нас:

„Предлагаме на вашето внимание извадки от разсекретения от Министерството на отбраната на Русия акт за зверствата и злодеянията, извършени от немско-фашистките войски и властите в град Мариупол по време на окупацията му от 8 октомври 1941 г. до 10 септември 1943 г.:

Посветено е на днешните последователи на фашистките помагачи Бандера и Шухевич…

„В първия ден на окупацията на 8 октомври 1941 г. частите на СС завземат 26 случайни граждани и в центъра на града в двора на сградата на бившия Народен комисариат по вътрешните работи (НКВД) ги измъчват. Одират кожата от ръцете им, отрязват полови органи, уши и носове и полуживи погребват в стените на сутерена. След 13 дни тези тела изваждат и показват на населението като жертвите на НКВД. Така загиват граждани Левин, Коган, Аливанов и други“.

„Нахалството стига до това, че фашистите не подават сигнали и не заобикалят с мотоциклети и коли, като срещат съветски граждани и ги прегазват“.

„В издавания от фашистите градски вестник открито пишат, че немският войник си завоюва в Русия земята и робите“.

„Най-гнусните провокации се провеждат от немско-фашистки окупанти с цел да покажат, че мариуполците уж са доволни от немската власт в града. Обявено е, че от Ростов идват руски военнопленници и мариуполци могат да вземат идентифицирани роднини. Хиляди жители излизат да посрещат военнопленниците, като се надяват да видят някой от близките им хора. Но вместо военнопленниците идват немско-фашистки войски. Фашистките кинооператори всичко това заснемат като „посрещането на немските войски от руското население“.

Преди да бягат, фашистките зверове съзнателно подпалват и разрушават града. Специалните отряди на подпалвачи от 7 до 10 септември 1943 г. изгарят и взривяват всички обществени и частни сгради“.

Изтгочник:  facebook.com

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html