15.8 C
София
неделя, 29 май 2022 г.

Румен Радев: Победа на Макрон в ключов за Европа момент

Снимки: Фейсбук

Българският държавен глава Румен Радев поздрави Еманюел Макрон по случай преизбирането му за президент на Френската република. В адреса Радев посочва, че изборната победа е красноречиво доказателство за държавническите качества на Макрон в момент, когато Европа и светът са изправени пред нови предизвикателства.

„България високо цени традиционно добрите отношения на приятелство и сътрудничество с Френската република, основани на споделените ни ценности, отличното взаимодействие в рамките на Европейския съюз и НАТО и общите ни стремежи за изграждането на единна, силна и солидарна Европа“, подчертава българският президент, цитиран в съобщение на Президентството.

Румен Радев изразява увереност, че в период на глобални предизвикателства България и Франция ще продължат да работят заедно за защита на универсалните човешки права и за осигуряване на сигурно и перспективно бъдеще за гражданите на двете държави.

Министър-председателят Кирил Петков също поздрави Макрон.

„Моите сърдечни поздравления за преизбирането ви за президент на Франция, Еманюел Макрон. Очаквам с нетърпение да продължа да работя с вас в една по-обединена и по-силна Европа“, написа в социалната мрежа Туитър премиерът Петков.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html