24.8 C
София
понеделник, 23 май 2022 г.

БСП няма да изпрати човек в делегацията за Киев

Снимки: БГНЕС
Изпълнителното бюро на НС на БСП взе решение да не бъде изпращан представител на партията в делегацията на министър-председателя Кирил Петков в Киев. Ръководството на БСП се обединява около позицията, че е налице достатъчно информация за ситуацията в Украйна и последиците от войната, съобщиха от „Позитано“.
От там още веднъж заявяват подкрепата си за изпращане на помощ на Украйна – хуманитарна, защитни средства, храни, медикаменти и медицински материали, за възстановяване на гражданската инфраструктура и др., без военна помощ като боеприпаси и смъртоносни оръжия.
„Очакваме решението за цялостната подкрепа за Украйна да бъде взето в София, след консултации между коалиционните партньори, като с това темата бъде затворена и правителството се концентрира върху преодоляването на други проблеми с приоритетно значение като инфлацията, доходите, икономическия растеж, социалната политика“, казват от партията на Корнелия Нинова, часове преди началото на коалиционния съвет, който ще обсъжда темата.
Източник: bgnes.bg
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html