15.8 C
София
неделя, 29 май 2022 г.

Слави за идеята на Петков: Чудовищна глупост

Снимки: Фейсбук
Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов определи идеята на премиера Кирил Петков българите да даряват пари за оръжие за Украйна като „най-чудовищната глупост“.
В профила си във Фейсбук Трифонов пише, че трябва да се даряват пари за спасяване на човешки животи, а не за закупуване на оръжия, защото „това с оръжието е работа на държавата, а не на обикновените хора“.
В понеделник министър-председателят обяви, че дарява заплатата си в кампания за боеприпаси за Украйна и откри кампания за набиране на средства.
Ето и цялата публикация на лидера на „Има такъв народ“:
„Тъй като силата е в истината, ще ви кажа един факт. Моят екип е автор на идеята за благотворителната кампания „Българската Коледа“. И по-конкретно – Росен Петров, когато работеше за нас. И когато президент беше Георги Първанов в първия си мандат. Ние я правихме в началото, сега други хора я правят.
Но „Българската Коледа“ съществува и до днес и е помогнала на хиляди деца. Извинете – българският народ е помогнал на хиляди деца. И това е достойно, човеколюбиво и правилно.
А идеята на Кирил Петков, който е министър-председател, българите да даряват пари за оръжие за Украйна, е най-чудовищната глупост, която съм чувал. Трябва да се даряват пари за спасяване на човешки животи, а не за закупуване на оръжия. Това с оръжието е работа на държавата, а не на обикновените хора“.
Източник: facebook.com
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html