14.1 C
София
четвъртък, 26 май 2022 г.

Борисов: В най-тежкото време избрахте най-некомпетентните

Снимки: БГНЕС

Българите избраха в най-тежкото време най-некомпетентните хора. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира актуалната ситуация в Бългаиря след заявката на „Газпром“ да спре руския газ към България.

„Още преди 2 месеца, когато започна войната, аз щях да съм го пратил на пристанището в Ревитуза, за да се договорим и да си сложим банкова гаранция. Помните, че на 1 януари аз бях на Петрич и пуснахме американски газ от Гърция за България. Днес ние можем да взимаме газ и от Турция, и от Гърция, отвсякъде, пълна диверсификация. Но трябваше да има мислещ министър. А когато прякорът на министъра е „Кеша“, той не е отишъл да си резервира капацитети, а са се наготвили сега. Българи, грабят ви страховито“, заяви Бойко Борисов.

Той уточни, че е направил 5 връзки на „Балкански поток“ с българската енергийна система. „От 22 държави, които търгуват с Русия, само на България е спрян газът. Застрашена е България от Кирил Петков и тази дезорганизирана група“, коментира Борисов. Той провери изграждането на обхода на Бургас за Слънчев бряг. Уточни, че е заредил гориво на 3,40 лв. за литър. Също така подчерта, че държавата няма да спечели от предсрочни избори. „Едни предсрочни избори с тези машини, с кодовете в ръцете на Асен Василев, не ги искаме. Освен това нови 50 млн. за избори нямаме излишни“, каза Борисов.

Източник: bgonair.bg

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html